ტურის ხანგრძლივობა: აღმოაჩინე რაჭის გასტრონომია
Პირველი დღე:
07:00- თბილისიდან გასვლა რაჭის მიმართულებით ;
08:00- გაჩერება გორში;
12:30 -ნიკორწმინდას მონახულება;
- გასტრონომიული მასტერკლასი:
- ხვანჭკარას დეგუსტაცია - გიორგი ვაწაძის საკუთარი ვენახებიდან
- რაჭული ლობიანი თონეში -ავთენტური გემო ავთენტურ გარემოში;
- რაჭული ლობიო ლორით;
- ფხლოვანა ჯინჭრით;
- ქონუანი ხვეულა - ღორის გამდნარი ქონი და ჭყინტი ყველი.
- 17:00- გულის ჩანჩქერის მონახულება;
- 22:00- სასტუმროში განთავსება.
Მეორე დღე:
- 08:30 საუზმე სასტუმროში;
- 11:00 ონის მუნიციპალიტეტი - სოფელ ღებში ვიზიტი.
გასტრონომიული მასტერკლასი:
- ღების ხელეური ქვა- ყველი, ღების 4- ყველიანი ხაჭაპურის გამოცხობა;
- ღებური კარტოფილი რაჭულად - ნაღებითა და ერბოთი;
- ჭინჭრის ფხალი რაჭულად - ნიგვზით;
- სვიის პური სპეციალურ ღუმელში;
- რაჭული ხავიწი;
- Წყალდასხმულა.
- 16:00- სოფელ გლოლაში ვიზიტი და გასტრონომიული მასტერკლასი:
- ბოხჩუანი - ოთხკუთხა რიტუალური ხაჭაპური ნიგვზით; განატეხი.
- ჯიკა - ფხალეული;
- რაჭული ტაბლის ბაჭულები - რიტუალური მზის შესაწირავი ხაჭაპური;
- გლოლას ლობიანი.
- Რაჭული ფოლკლორის საღამოს - რიტუალური ცეკვა - „ბერქალური“.
Ღირსშესანიშნავი ადგილების მონახულება ონის მუნიციპალიტეტში: ონის სინაგოგა, ონის მუზეუმი.
ვიზიტი შქმერში, რომელიც ცნობილია კარტოფილის, თაფლისა და რძის პრიდუქტებით;
Ვიზიტი ადგილობრივ ოჯახში და გასტრონომიული მასტერკლასი:
- შქმერული;
- ბუღლავა;
- ფხალი რაჭულად;
- სადილი.
გასვლის ადგილი